Nőgyógyászat

Általános nőgyógyászati vizsgálatok

A nőgyógyászati szűrővizsgálatok fő célja a daganatos betegségek kialakulásának elkerülése. Nőgyógyászati szűrésen ajánlott panaszmentesen is évente megjelenni. 

Emlővizsgálat

A tapintásos emlővizsgálat a menstruációs ciklus első felében végezhető el legpontosabban, mivel az emlő mirigyállománya ekkor tapintható át a legkönnyebben. 

Méhnyak rákszűrés

A legnagyobb biztonsággal a méhnyakrák szűrése végezhető el a méhnyak felszínéről és a nyakcsatornából vett kenet sejttani vizsgálatával. 

Candida-, HPV- és Chlamydia szűrés

A candida fertőzés már sokszor a nőgyógyászati vizsgálat során diagnosztizálható. További kimutatása a kenetvétel segítségével történik. 

A méhtest vizsgálata

A méhtest vizsgálatát tapintással végzik. Ennél a szervnél fiatalabb korban a jóindulatú miómák (méhizom daganatok) a leggyakoribbak, amelyeknek elsősorban a családtervezés során van jelentősége.

Petefészek-vizsgálat

A petefészek vizsgálata elsősorban hüvelyi ultrahanggal lehetséges. Kérjen időpontot hüvelyi uh vizsgálatra.

Fogamzásgátlás

Hormonális fogamzásgátló tabletta felírása, spirál felhelyezése és eltávolítása...

Tini ambulancia

Az ambulancia elsődleges feladata a megfelelő felvilágosítás és megelőzés mellett a vészhelyzetben történő segítségnyújtás, a felelős szexuális életre való felkészítés,valamint a helyes táplálkozás, egészséges életmód, rendszeres mozgás jelentőségének ismertetése és tanácsokkal történő ellátása áll.

Menopauza

A menstruáció elmaradása jelzi a női termékenység időszakának lezárulását. A menopauza nem betegség, ez egy állapot. Először rendszertelenné válik a vérzés, majd ha a nők 48 és 54 éves kora között egy éven át egyáltalán nem tapasztalható menstruáció, akkor biztos,hogy bekövetkezett a menopauza.

Terhesség megállapítása, terhesgondozás

A terhesgondozás az anyák részére nem kötelező, csak ajánlott, azonban bizonyos pénzbeli, szociális támogatások törvényileg csak akkor igényelhetők, ha minimum 4 alkalommal jelenik meg a kismama a terhesgondozáson, és ezt a gondozási könyvében 4, pecséttel ellátott bejegyzéssel tudja igazolni.

Ugrás az oldal tetejére