ÁLTALÁNOS NŐGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLATOK

A nőgyógyászati szűrővizsgálatok fő célja a daganatos betegségek kialakulásának elkerülése. Nőgyógyászati szűrésen ajánlott panaszmentesen is évente megjelenni.

BŐVEBBEN

EMLŐ VIZSGÁLAT

A tapintásos emlővizsgálat a menstruációs ciklus első felében végezhető el legpontosabban, mivel az emlő mirigyállománya ekkor tapintható át a legkönnyebben.

BŐVEBBEN

MÉHNYAK RÁKSZŰRÉS

A legnagyobb biztonsággal a méhnyakrák szűrése végezhető el a méhnyak felszínéről és a nyakcsatornából vett kenet sejttani vizsgálatával.

BŐVEBBEN

CANDIDA-, HPV- ÉS CHLAMYDIA SZŰRÉS

A candida fertőzés már sokszor a nőgyógyászati vizsgálat során diagnosztizálható.

BŐVEBBEN

A MÉHTEST VIZSGÁLATA

A méhtest vizsgálatát tapintással végzik. Ennél a szervnél fiatalabb korban a jóindulatú miómák (méhizom daganatok) a leggyakoribbak, amelyeknek elsősorban a családtervezés során van jelentősége.

BŐVEBBEN

FOGAMZÁSGÁTLÁS

Hormonális fogamzásgátló tabletta felírása, spirál felhelyezése és eltávolítása.

BŐVEBBEN

TINI AMBULANCIA

Az ambulancia elsődleges feladata a megfelelő felvilágosítás és megelőzés mellett a vészhelyzetben történő segítségnyújtás, a felelős szexuális életre való felkészítés,valamint a helyes táplálkozás, egészséges életmód, rendszeres mozgás jelentőségének ismertetése és tanácsokkal történő ellátása áll.

BŐVEBBEN

MENOPAUZA

A menstruáció elmaradása jelzi a női termékenység időszakának lezárulását. A menopauza nem betegség, ez egy állapot. Először rendszertelenné válik a vérzés, majd ha a nők 48 és 54 éves kora között egy éven át egyáltalán nem tapasztalható menstruáció, akkor biztos,hogy bekövetkezett a menopauza.

BŐVEBBEN

TERHESSÉG MEGÁLLAPÍTÁSA, TERHESGONDOZÁS

BŐVEBBEN

Petefészek-vizsgálat

A petefészek vizsgálata elsősorban hüvelyi ultrahanggal lehetséges. Kérjen időpontot hüvelyi uh vizsgálatra.

BŐVEBBEN