Ultrahang vizsgálatok

4D Ultrahang – Csak nézünk, mint a moziban, hogy ki lakik a pociban!

​Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a kórházi folyamatokban részt vegyen a kismama, ezáltal egyetlen vizsgálatot sem hagyjon ki!
A 4D vizsgálat közben minden esetben elvégezzük a hagyományos 2D-s magzati uh protokoll szerinti méréseket, biometriát, flowmetriát.

Hasi UH vizsgálat (hasfalon át történő kismedencei áttekintéssel)

Hasi panaszok esetén első lépésként célszerű ultrahang vizsgálatot végeztetni. Hatékony és fájdalommentes eljárás.

Férfi kismedence UH vizsgálata

A jól telt húgyhólyag mellett a hólyagfal vastagsága, a hólyag alatt elhelyezkedő prosztata nagysága és szerkezete, valamint az ondóhólyagok és ondóvezeték alaki jellemzői jól vizsgálhatóak. 

Here UH vizsgálat

A hereállomány gyulladásainak és daganatainak, artériás keringésének (herecsavarodás) vizsgálata. 

Nőgyógyászati hüvelyi UH vizsgálat

A hüvelyen át végzett nőgyógyászati ultrahang sokkal részletgazdagabb képet ad, ezáltal pontosabb diagnózishoz vezet. 

Emlő UH vizsgálat

A tapintással végzett önvizsgálat általában nem elegendő az emlőrák kiszűréséhez, ezért első lépésként érdemes kiegészíteni ultrahangos vizsgálattal, amely kortól függetlenül elvégezhető, fádalom mentes és semmilyen káros hatása nincsen a szervezetre. 

Pajzsmirigy és nyaki lágyrészek UH vizsgálata

A pajzsmirigy lebenyek nagyságának mérése, a mirigyállomány esetleges göbeinek felderítése. Pajzsmirigy túlműködés, vagy alulműködés gyanúja esetén színes Doppler vizsgálattal ellenőrizzük a keringést. 

Nyaki artériák UH vizsgálata (Carotis Doppler)

A nagy nyaki verőerek lefutásának, falainak és áramlásának vizsgálata, melynek során a fali meszesedés mértékének, és az általuk okozott szűkületnek pontos, %-os véleményezése történik, áramlási sebességadatok alapján.

Végtagi artériák és vénák UH vizsgálata

Az érrendszer két leggyakoribb betegsége az artériás érelmeszesedés és a vénás trombózis. A két folyamat más-más érszakaszt érint, az okai is különböznek, de mindkettő érszűkületet okoz, súlyos esetben a keresztmetszet elzáródásával, az áramlás leállásával. 

Ízületi UH vizsgálat

Az ízületek szalagjainak, az inak, a rostos porcok, valamint az ízületi kóros folyadékgyülemek (burzák, ízületi tasakok) és a környéki vázizmok vizsgálata.

Ugrás az oldal tetejére