A dietetikai tanácsadás során lehetőség van egy személyre szabott táplálkozási terv kialakítására, mely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.  A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás alapjául szolgál egy egészségmegőrző életmódnak, illetve már kialakult betegségek kezelésének.

Kiemelt szerepe van a megfelelően összeállított táplálkozásnak az egyes krónikus megbetegedések kezelésében, mint a cukorbetegség vagy a prediabéteszes állapot.

Továbbá nagymértékben segít az egyes allergiák, ételintoleranciák, illetve speciális étrendet igénylő állapotok során (pl: terhesség) a megfelelő egészségi állapot elérésében, fenntartásában.

A megbetegedések döntő százaléka részben, vagy teljesen gyógyítható, illetve megelőzhető a megfelelő, személyre, illetve betegségre szabott táplálkozási szokások kialakításával.

A dietetikusok az egészséget támogató táplálkozás és életvitel szakértői. A dietetikai konzultáció keretében lehetőség nyílik az aktuális tápláltsági állapot felmérésére, táplálkozási szokások kiértékelésére, aktuális és korábbi kórelőzmények figyelembe vételével táplálkozási terv kialakítására.

A megfelelő diéta a közhiedelemmel ellentétben nem megkötéseket, nehézségekkel és sanyargatással teli időszakot, sokkal inkább egy jól kialakított, a mindennapokban hosszútávon és könnyedén alkalmazható étrendet, életmódot jelent, amit az egyéni konzultációk után igazán sajátunknak érezhetünk, hiszen az teljes mértékig ránk van szabva.

Az első konzultáció a táplálkozási anamnézis felvételével, a tápláltsági állapot meghatározásával, a testtömegindexszámítással (BMI) kezdődik. Ehhez tartozik az elhízás típusának meghatározása (derék/csípő hányados).

Dietetikus szakemberünk segít a páciens étrendbeli szabályainak összeállításában, az ételkészítés szabályainak lefektetésében.

Önnel is előfordult már, hogy diétázásról, egészséges táplálkozásról beszélgettél ismerőseiddel és látszólag mindenki szakértő volt a témában?

Sajnos az ismeretségi körökben és az interneten rengeteg téves információ kering az egészséges táplálkozással kapcsolatban, és nehéz közülük kiszűrni a valóban hasznos, értékes tanácsokat.

Egyes források szerint minden lehetséges 1 hetes csodadiétákkal, mások szerint pedig csak éveken át tartó edzéssel érheti el céljait.

Az igazság az, hogy egyik sem igaz. Csodamódszerek nem léteznek, de akár valamilyen betegségben szenved, akár csak fogyni szeretne, kis odafigyeléssel drasztikus javulás érhető el!

A dietetikus megismeri a  céljait, élethelyzetét, mindennapi szokásait, megtudja, milyen ételeket szeret és melyeket nem és ezeknek megfelelően javasol változtatásokat az étrendben.

Mit kap a konzultáción?

  • Teljesen Önre szabjuk a javasolt étrendet.
  • Figyelembe vesszük, miket szeret és mikor mire van ideje.
  • Bármilyen kérdést feltehet, tabuk nélkül.
  • Tanácsaink egy teljes életen át segítik majd.